Инвеститорите

Maliqi Group

Веќе 30 години сме синоним за лидерство на пазарот и работиме според трендовите, иновациите и највисоките светски стандарди во Македонија, Албанија и Косово. Водени од амбицијата да ги подигнеме нашите бизниси и желбата да ја прошириме нашата активност на што повеќе пазари и клиенти, опсегот на работа го проширивме во неколку сегменти, хронолошки. Работиме на одржување и зајакнување на нашите работни вредности, кои се темел на нашиот долгорочен успех. Вредностите што ги негуваме во себе и кон нашите засегнати страни се наследени нашето семејство и длабоко се вклучени во секој сегмент од нашиот бизнис. Ние инспирираме напредок, лидерство и претприемништво со почитување на традицијата, функционирање транспарентно и обезбедување висок квалитет, градење партнерства засновани на доверба, меѓусебно почитување и развој на бизнисот. Нашата цел не е само да ги зачуваме и негуваме, туку и заеднички да ги подобриме овие вредности. Нашата мисија е да ја продолжиме традицијата на инвестирање во квалитетни човечки ресурси, да применуваме високи глобални стандарди во нашето работење и континуирано да ги шириме нашите деловни активности, поместувајќи ги границите на она што е можно преку кохезија и напредувајќи заедно како семејство. Нашата визија е, како нова холдинг компанија со широко портфолио на активности, да ја задржиме нашата позиција на лидери во различни сегменти од работењето преку обезбедување висок квалитет и услуга на нашите клиенти, следење светски трендови, примена на модели и нови деловни иновации, и континуирано зголемувајќи ја вредноста што им ја даваме на нашите засегнати страни.

Rajan Engineering

Во партнерство со РАЈАНА Инженеринг, меѓународна компанија со голем број проекти надвор од Македонија, создаден е овој нов проект, овој премиум станбен комплекс во срцето на градот! Сопственикот на РАЈАНА Инженеринг е сопственик и на позната градежна компанија лоцирана во Швајцарија, позната на пазарот како Shuki immobilier AS. Компанијата досега има изградено 8 станбени згради и една комерцијална зграда во европските градови Фрајбург и Берн. Shuki immobilier AS постои од 2012 година и се прошири за да го вклучи RAJANA Engineering. Премиум Резиденс е проект направен по европски стандарди кој нуди висок квалитет на живот!

Во исто време, РАЈАНА Инженеринг ја поседува и лабораторијата АвиценаКС, која е лидер во областа на лабораториската дијагностика, која нуди широк спектар на рутински и иновативни тестови во сите области на клиничката патологија. Лабораторијата Авицена се занимава со тестирање на примероци од областите на биохемијата и микробиологијата, во согласност со највисоките стандарди за квалитет и барањата на корисниците.